2 sierpnia 2012

Im mniej tym lepiej

Lubię "grzebać się" w kuchni, sprawdzać nowe przepisy znalezione w Internecie lub gazetach kupionych przez siostrę czy mamę, samodzielnie wymyślać szybkie i proste dania albo modyfikować przepisy już mi znane. Dobre jedzenie musi być odpowiednio przyprawione. W mojej kuchni królują ostre przyprawy i zioła. Część z nich trzymam we własnoręcznie ozdobionych słoiczkach.

Z zamiłowania do sztuki kulinarnej wynika chyba mój pociąg do kuchennych motywów wykorzystywanych w decoupage. Poza słoiczkami przyprawowymi mam także słoiki na makaron i suszone grzyby, pojemnik na czosnek, butelkę na oliwę. Kolekcja z pewnością się powiększy.

Dziś na blogu zagości komplet słoiczków na przyprawy w wydaniu "im mniej tym lepiej". To mój przedostatni komplet przyprawowy. Wcześniejsze były bardziej strojne, ale tym razem postawiłam na czystość i prostotę.







4 komentarze:

  1. Moja siostra, by to kupiła w takich samych tylko przezroczystych trzyma zioła.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak nie są ozdobione to nie takie same, a zakupić słoiczki od Tami zawsze można :)
      Pozdrawiam

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Dzięki za komplement pod adresem słoiczków, pozdrawiam również :)

      Usuń